Omgeving

Wonen in een dorp saai? Dan ken je waarschijnlijk Asten nog niet. Hier is voor iedereen, van jong tot oud, het hele jaar door van alles te beleven. Natuur, cultuur, evenementen en voorzieningen zijn er volop. En dat in een gezellige dorpse sfeer met een levendig dorpscentrum. Kies je voor nieuwbouwproject Loverbosch, dan beschik je ook nog over een gloednieuw, comfortabel huis gelegen aan de rand van het dorp. Rust, maar voldoende gezellige drukte op fietsafstand… Wie wil dat nou niet?

Situering

Makkelijk bereikbaar

Asten ligt in de provincie Noord-Brabant. De gemeente Asten bestaat uit de kernen Asten, Ommel en Heusden en maakt deel uit van de Metropoolregio Eindhoven. Het dorp Asten telt ruim 13.000 inwoners en het ligt direct aan de snelweg A67. Van hieruit zijn grote steden als Helmond, Eindhoven en Venlo prima bereikbaar. Reis je met het openbaar vervoer? Met de bus reis je eenvoudig naar (de treinstations van) Deurne, Helmond, Heeze en Eindhoven.

Bij nieuwbouwproject Loverbosch is het leven comfortabel. Je woont op een steenworpafstand van de snelweg, maar ervaart ook de rust van de rand van het dorp en de ligging aan de weilanden. Werkgelegenheid is ruim aanwezig in Helmond en Eindhoven; steden die je met de auto in 15 tot 30 minuten bereikt.

Ligging

Vlakbij het centrum

Asten is een dorp met verrassend veel voorzieningen. Voor jonge gezinnen is er kinderopvang, er zijn verschillende basisscholen en ook tieners hoeven voor het vervolgonderwijs het dorp niet uit. Voor de (medische) zorg zijn er verschillende huisartsen en fysiotherapeuten. Dagelijkse boodschappen en andere benodigdheden haal je bij één van de supermarkten en bij overdekt winkelcentrum Midas. Op de veertiendaagse markt in het centrum koop je kleding, bloemen en heerlijke verse producten. En parkeren? Dat doe je natuurlijk gratis!

Kies je voor nieuwbouwproject Loverbosch, dan ben je met de fiets binnen 5 minuten in het dorpscentrum, waar je kan kiezen uit verschillend goede restaurants en eetcafés. Van Frans en Grieks tot Chinees, van tapas tot bourgondisch. Er valt genoeg te kiezen!

Dagelijks leven

Asten bruist!

Hou je van gezelligheid en leuke evenementen? Dan ben je in Asten helemaal op je plek. Het hele jaar door geniet je van activiteiten, zoals een braderie, de ‘Pompoendagen’, Sinterklaas en de manifestatie ‘Klinkt als een klok’. Daarnaast zijn er regelmatig koopzondagen die steeds een thema hebben, zoals ‘Lenteshoppen’, de ‘Rode loperdag’ en ‘Asten op de catwalk’. En natuurlijk ontbreekt in dit Brabantse dorp het jaarlijkse carnaval met al haar activiteiten niet!

Natuur

Routes binnen handbereik

Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit mooie dorp. Als eigenaar van een woning in nieuwbouwproject Loverbosch kun je vanuit je huis al kleine wandelingen maken. Wil je het grootser, dan vind je Nationaal Park De Groote Peel vast geweldig. Dit natuurgebied van internationale klasse staat bekend om zijn diversiteit aan vogels, weidsheid en water. Het nodigt uit om prachtige, eindeloze wandelingen te maken. Asten grenst ook aan de Polderse bossen en de Dennendijkse Bossen met zijn waterplassen en paddenpoelen. Voor fietsers zijn er diverse routes die voeren langs weidse landschappen en knusse dorpjes. Hou je van een uitdaging? Probeer dan de verschillende mountainbikeroutes uit!

Vrije tijd

Van alles te doen

Asten is met haar mooie natuurgebieden in de buurt een droom voor actieve wandelaars, hardlopers en fietsers. Ook voor andere sporten kun je terecht bij de vele sportverenigingen en -accommodaties die Asten rijk is. Leef je uit in de hengelsport, voetbal, bootcamp, op de golfbaan of bij de manege. Bezoek het kasteel, de visvijver of het museum Klok en Peel. Voor muziekliefhebbers is er de harmonie en de muziekvereniging. Shoppen doe je in het gezellige centrum of bij winkelcentrum Midas.

ONTWIKKELAAR
Jansen Bouwontwikkeling B.V.
www.jansenbouwontwikkeling.nl

MAKELAAR
Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs
nieuwbouw@heuvel.nl
www.heuvel.nl